نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به گزارش توسعه و اقتصاد پایدار؛ یونس پاینده در مراسم بازدید از رویداد ملی مهندسین رضوی در طرحهای محرومیت زدایی روستای رباط شهرستان کلات، گفت: طبق ابلاغ مقام معظم رهبری به بسیج مستضعفین، بر دوش مهندسین عمران و معماری سه وظیفه گذاشته شده است. شعار امسال هفته بسیج «با مردم برای مردم» است. ما نماینده مردم در مقابل حاکمیت هستیم و با ۷ کارگروه مسکن، معماری و شهرسازی، آب، محیط زیست، حمل و نقل، مدیریت بحران و پدافند غیر عامل و همچنین مدیریت شهری اقدام به مطالبه گری میکنیم.
وی افزود: بسیج مهندسین عمران و معماری کشور در دارای ۶۰ هزار عضو از جامعه مهندسین است که بر اساس ماهیت هر استان چند کارگروه برای این اعضاء تشکیل شده است. مسئولین این کارگروهها نخبگان استان هستند که بر اساس مطالبهگری خود، اگه نیاز به قانون باشد از مجلس، دولت و در حوزه قضایی و حقوقی از قوه قضائیه مطالبه گری خواهند نمود.
معاون سازمان بسیج مهندسین عمران و معماری کشور مطرح کرد: در حوزه محرومیت زدایی نیز گروههای جهادی مهندسین را تشکیل دادهایم. در کل کشور ۹۶۵ گروه جهادی ثبت شده داریم. این گروهها وظیفه دارند در مناطق محروم که تشخیص داده میشود حضور پیدا کنند. در هفته بسیج ۲۰۰ روستا را هدف قرار دادهایم و گروههای جهادی در اقداماتی از قبیل مطالعات طرح، نظارت، اجرا و مشاوره همکاری دارند.
دبیر اجرائی رویداد ملی مهندسین رضوی اظهار کرد: ما در کلیت یک هماهنگ کننده بین دستگاههای متعدد هستیم. پشتیبانی ما نیز در طرحها ۵۰ درصد است؛ ۵۰ درصد کار با ما است و ۵۰ درصد دیگر با دستگاهها خواهد بود. در برخی پروژهها ما طرح و مطالعات را انجام میدهیم و اجرا با دستگاهها است و در برخی دیگر اجرا، لجستیک و ماشین آلات را ما تأمین میکنیم.
وی در خصوص رویداد ملی مهندسین رضوی نیز اشاره کرد: این رزمایش، یک رویداد ملی است که به مناسبت هفته بسیج به میزبانی خراسان رضوی برگزار میشود. ما برنامه را از اولین روز هفته بسیج شروع کردیم و اختتامیه این رویداد در آخرین روز هفته بسیج در ۵ آذر برگزار میگردد.
پاینده افزود: این همایش با موضوع تکریم و تجلیل از مهندسین خیر بسیجی است که برای اولین بار نشانی را برای آن تحت عنوان «نشان سدید» تعریف و مصوب کردیم. در سازمان بسیج مهندسین عمران و معماری، این نشان به یکی از خیرین برتر در سطح کشور با توجه به شاخصه ها و نمودارهای تعیین شده، اهدا میگردد.
وی درباره نحوه برگزاری این رویداد مطرح کرد: این برنامه سالانه اجرا خواهد شد و برای اولین بار در شهر مشهد در جوار حضرت رضا(ع) پایه گذاری شده است. امیدواریم هر ساله در یک نقطه از این کشور به میزبانی استان های مختلف این رویداد را برگزار نمائیم.
معاون سازمان بسیج مهندسین عمران و معماری کشور افزود: امروز هم ما مهندسین خیر را دعوت کردیم تا از طرح های محرومت زدایی روستای رباط شهرستان کلات، که همین خیرین به عنوان پشتیبان و گروه های جهادی، در حوزه تخصصی و خدمات تخصصی فنی مهندسی از طراحی، مطالعه، نظارت و اجرا این کارها را انجام میدهند، بازدید کنند.
در ادامه این مراسم مدیر سازمان بسیج عمران و معماری خراسان رضوی نیز گفت: ما در سراسر استان در راستای محرومیتزدایی پروژه داریم. در حال حاضر ۱۳ پروژه در حوزههای مختلف را در شهرستانهای نیشابور، کلات، سبزوار، خواف، بجستان و تربت حیدریه انجام میدهیم. در هرجایی که پروژه داشته باشیم، ۳۰ درصد توان ماشینآلات را در خدمت مردم و محرومیت زدایی قرار میدهیم.
وی افزود: ما امروز پروژه آماده سازی نهضت مسکن ملی روستای رباط را داریم و با توجه به اینکه در نزدیکی این روستا، احداث راه روستایی نیز داریم، آماده سازی این سایت را به رایگان انجام میدهیم.
سرهنگ پاسدار، رضا بهرامپور صنوبری ادامه داد: برآورد هزینه آماده سازی، توسط بنیاد مسکن مبلغ ۴ میلیارد ریال بود که ما این موضوع را به رایگان انجام خواهیم داد و بخشی از این هزینه در اختیار دهیاری قرار خواهد گرفت تا برای آبادانی روستا بکارگیری شود. همچنین دو نفر از مهندسین خودمان را در روستا مستقر کردهایم تا کارهای اجرایی بر اساس نقشهها انجام گیرد.
مدیر موسسه مسکن و عمران اجتماعی خراسان رضوی درباره هدف از اجرای این طرح گفت: با توجه به اینکه در زمان بارندگی و سیلابی شدن خطر ساکنین را تهدید میکند، برای رفع دغدغه مردم یک دیوار ساحلی نیز ساخته میشود. قبلا برای سنگ فرش کردن مقداری سیمان به روستا کمک کرده بودیم که حمل شن، سنگ و ماسه را بصورت رایگان انجام خواهد گرفت.
ابراهیم رحمانیان، دهیار روستای رباط نیز گفت: روستای رباط با جمعیت ۳۸۵ نفر دارای ۱۲۰ خانوار است که ۱۱۲ خانوار کوچ کردهاند. در فاز اول نهضت مسکن روستای ۲۰ قطعه زمین به متقاضیان واجد شرایط که مستاجر بودند و مهاجرت معکوس تعلق گرفت. قطعات ۳۵۰ متری تا ۵۰۰ متری است که وام ۳۵۰ میلیون تومانی بنیاد مسکن با سود ۵ درصد و اقساط ۲۰ ساله داراست. فاز دو طرح نیز که شامل ۴۰ قطعه است انجام خواهد گرفت.
وی عنوان کرد: در این طرح فضاهای مختلف با کاربریهای مسکونی، گردشگری، آموزشی، فرهنگی، ورزشی و پارکینگ دیده شده است. در حال حاضر در مرحله صدور پروانه هستیم و اگر بخشداری پروانه ساخت را صادر کند وارد مراحل بعدی خواهیم شد. بسیاری از جوانان این روستا بخاطر مشکل مسکن مهاجرت کردهاند که با این طرح مهاجرت معکوس شکل میگیرد و به روستا برمیگردند.
دهیار روستای رباط در مراسم میزبانی از مهندسین خیر کشور بیان داشت: روستای رباط دروازه بهشت هزار مسجد است. ما از مسئولین و بسیج مهندسین عمران و معماری کشور تقاضا داریم توجه بیشتری به این منطقه داشته باشند. در این روستا میتواند کارخانه آب معدنی احداث شود. مردم میتوانند کارخانه شن شویی داشته باشند که باعث اشتغال میگردد. جوانان روستا از امکانات ورزشی محرومند، تقاضای ما ساخت چمن مصنوعی است.
در ادامه بازدید از طرح احداث راه آسفالت روستای بابارمضان، مدیر پروژه احداث راه روستایی این منطقه در جریان بازدید مهندسین خیر کشور از این پروژه، مراحل پیشرفت کار، اقدامات انجام شده در تراش دیواره، مسلح کردن، ایمن سازی و اقدامات پیش رو تا زمان افتتاح و بهرهبرداری را ارائه نمود.
دیدگاه بسته شده است.