نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان رضوی در دومین نشست خبری قرارگاه عملیاتی زائران دهه آخر صفر استانداری خراسان رضوی که در سالن سردار صلح هلال احمر برگزار شد، اظهار کرد: استاندارد فاصله بین پایگاههای امداد جادهای بین ۳۰ تا ۴۰ کیلومتر است. بر اساس آمایش سرزمینی استان که نقاط حادثهخیز در آن مطرح شده، با استاندارد فاصله ۳۰ کیلومتری برای پایگاهها، باید ۵۰ پایگاه در استان داشته باشیم اما متأسفانه ۲۸ پایگاه موجود داریم که برخی ملکی نبوده و استیجاری یا کانکسی است و فقط ۲۲ پایگاه ملکی و ساختمانی هستند؛ بنابراین عقبافتادگی ما ۲۸ تا ۳۰ پایگاه برای خدمترسانی استاندارد است.
وی افزود: جمعیت هلال احمر در دهه پایانی صفر در سه حوزه خدمترسانی ویژه خواهند داشت؛ حوزه اول خدمترسانی در مسیر زائران است. ما همیشه در سطح استان ۲۸ پایگاه ثابت جادهای داشتیم اما برای خدمترسانی ویژه این ظرفیت تا پایان صفر به ۱۱۰ پست ارتقا پیدا کرده که در هر پنج کیلومتر یک پست امدادرسانی خواهیم داشت.
محسن ذاکریان ادامه داد: این پستها فراتر از خدمات امدادی ایفای نقش میکنند و با همکاری استان خراسان رضوی و ۱۵ استان دیگر با عنوان طرح سفیران خورشید فعالیت خواهند داشت. امسال کار ما در پیک دهه آخر صفر و تابستان در زمینه استقراض آمبولانس و خودروی امدادی سختتر شده، زیرا استانهای دیگر در حداکثر ظرفیت امدادی خود هستند.
وی افزود: حوزه دوم خدمترسانی ما که از سال گذشته شروع شده، اسکان زائران در مشهد است. ظرفیتهای رسمی مشهد برای پاسخگویی به زائران کافی نیست. بسیاری از زائران از نظر مالی و اقتصادی ظرفیت اسکان در بسیاری از فضاها را ندارند، بنابراین جمعیت هلال احمر از سال گذشته عضو فعال کمیته اسکان شده که اخذ این مجوز یک اتفاق بزرگ بود.
مدیر عامل هلال احمر خراسان رضوی با بیان اینکه ما در زمینه اسکان در دو حوزه ایفای نقش میکنیم، اشاره کرد: حوزه اول برای مواکب، حسینیهها، سالنها، ادارات و مدارسی است که تمهیدات زیرساختی لازم را ندارند. ما از فردا تحویل اقلام اسکان را آغاز خواهیم کرد و در پنج روز پایانی صفر نیز ۲۴ ساعته تحویل اقلام انجام میشود. دپوی اختصاصی اسکان زائر با احتساب ۱۰۰ هزار نفر زائر در جمعیت هلال احمر استان شکل گرفته است. جمعیت هلال احمر محدودیتی برای افزایش ظرفیت ندارد. سال گذشته بیش از ۶۰ تریلی موکت، پتو و اقلام به استان وارد شد.
وی افزود: حوزه دوم اردوگاههای اسکان است که در هماهنگی سهجانبه بین شهرداری، فرمانداری و جمعیت هلال احمر انجام میشود. برپایی اردوگاه برعهده جمعیت هلال احمر است و این به عنوان خط آخر اسکان شناخته میشود تا اگر نیاز بود در ورزشگاه یا بوستانی کمپ زده شود، کمک کنیم. آمادگی ما حداقل ۲ برابر نیاز امسال است و از تقاضا جلوتر هستیم؛ سال قبل نیز یکسوم ظرفیت عملیاتی شد.
ذاکریان درخصوص حوزه سوم مأموریتی هلال احمر گفت: حوزه سوم خدماترسانی جمعیت هلال احمر طرحی با نام قدم به قدم در مسیر بهشت است. این کار از سویی نگاه فرهنگی و تربیتی و هویتبخشی برای جوانان هلال احمر و از سوی دیگر برداشتن بار بر زمین مانده است. در مسیرهایی که امکان تردد خودرویی وجود ندارد و برای سالمندان سخت است از ظرفیت ۳۲۰۰ نفر از سراسر کشور به جز پنج استان درگیر در اربعین از دو روز قبل رحلت رسول اکرم(ص) میزبانشان خواهیم بود و از شب شهادت، عملیات جابجابی ویلچر با ظرفیت ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ ویلچر و ۱۵ ایستگاه ویلچر توسط خادمان جوان در چهار مسیر منتهی به حرم تا صبح بعد از شهادت انجام میشود.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان رضوی با اشاره به موضوع وضعیت دارویی در پایگاههای هلال احمر بیان کرد: در زمینه دارو، نیازهای امدادی اولیه و فوریتها را به طور کامل برای ۱۱۰ پست تأمین کردیم و نگرانی برای پایگاهها نداریم، البته مردم نباید توقع کار درمانی از ما داشته باشند. ما متولی درمان در کشور نیستیم، بلکه در خارج از کشور کار درمان انجام میدهیم.
وی افزود: کار ما در داخل کشور در حوزه امداد است و در این ایام نیز اگر فردی جراحت و آسیبی داشته باشد امدادرسانی میکنیم.
ذاکریان با اشاره به استاندارد فاصله هر پایگاه امدادی مطرح کرد: استاندارد فاصله بین پایگاههای امداد جادهای بین ۳۰ تا ۴۰ کیلومتر است و هزینه راهاندازی یک پایگاه ۲۵ تا ۳۰ میلیارد تومان است. براساس آمایش سرزمینی استان که نقاط حادثهخیز در آن مطرح شده، با استاندارد فاصله ۳۰ کیلومتری برای پایگاهها، باید ۵۰ پایگاه در استان داشته باشیم اما متاسفانه ۲۸ پایگاه موجود داریم که برخی ملکی نبوده و استیجاری یا کانکسی است. ۲۲ پایگاه ما ملکی و ساختمانی است. عقبافتادگی ما در حوزه پایگاههای هلال احمر، ۲۸ تا ۳۰ پایگاه برای خدمترسانی استاندارد است.
وی افزود: در سه محور غرب، شمال و جنوب به استاندارد نزدیک هستیم اما نیاز به تاسیس چهار پایگاه داریم که یکی پایگاه امام رضا است که امیدواریم این پایگاه تا دهه فجر امسال تأسیس شود. سال گذشته ۹۷۷ حادثه جادهای داشتیم. میانگین حضور ما در صحنه از لحظه اعلام حادثه تا ثبت حضور نیروی امدادی، ۱۱ دقیقه و ۳۱ ثانیه است.
مدیرعامل هلال احمر خراسان رضوی درباره وضعیت ناوگان خودرویی این جمعیت خاطرنشان کرد: اقدامات خوبی در زمینه لجستیکی در سطح کشور انجام شده است. ناوگان خودرویی امدادی جمعیت در سطح کشور تجدید قوا و بهروزرسانی خوب و جدی خواهد داشت که استان نیز از این موضوع بهرهمند خواهد شد.
دیدگاه بسته شده است.