نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به گزارش توسعه و اقتصاد پایدار، مدیرکل آموزش فنی و حرفهای خراسان رضوی در نشست با خبرنگاران درخصوص نهضت مهارت آموزی عنوان کرد: یکی از سیاستهای سازمان آموزش فنیوحرفهای کشور در سال جاری تعیین نهضت مهارتآموزی در گام دوم انقلاب به عنوان سیاست اصلی اداره کل است، که برنامههایی نیز در این راستا دارد و علاوه بر آن یکی دیگر از موضوعات مهم ما مردمیکردن آموزشها است.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۸۰ درصد افرادی که مهارتآموزی در محیط واقعی کار را فرا میگیرند، وارد بازار کار میشوند، افزود: بیش از ۸۰ درصد مهارت آموزان پس از کسب مهارت، جذب بازار کار میشوند. این تعداد نسبت به قبل بیشتر بوده، اما با توجه به ظرفیت استان، تعداد بالایی نیست. ما ۱۲۰ هزار واحد صنفی داریم که برای آموزش ۳۰ هزار نفر از ۲۵ درصد این واحدهای صنفی استفاده خواهیم کرد. در گذشته در این برنامه، سالانه ۳۵۰۰ تا ۴۵۰۰ نفر از افرادی که در واحدهای صنفی مهارتآموزی میکردند، مورد ارزشیابی قرار میگرفتند و در نهایت به آنها گواهینامه مهارت اعطا میشد.
افشین رحیمی گلخندان درباره انعقاد تفاهمنامه بین سازمانی در جهت توسعه مهارت آموزی مطرح کرد: اکنون نیز تفاهمنامه پنججانبهای بین اداره کل فنیوحرفهای، معاونت اقتصادی استانداری، سازمان صمت، اتاق اصناف و بسیج اصناف و کمیته امداد آماده کردهایم تا با استفاده از ظرفیت مهارتآموزی در محیط واقعی کار، ۳۰ هزار نفر را در شهر مشهد آموزش دهیم. این تفاهمنامه در یک یا دو هفته آینده مبادله خواهد شد.
برنامههای فنی و حرفهای در راستای توسعه عدالت اجتماعی است
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای خراسان رضوی در ادامه با اشاره به موضوع مولدسازی در این اداره کل، عنوان کرد: ظرفیت دیگری که از سال گذشته شروع شده، این است که آمادگی داریم تعدادی از مراکز و کارگاهها را در قالب مولدسازی و برونسپاری به صاحبان صنعت واگذار کنیم. در سال گذشته اعتبار تجهیزاتی ما ۲۱ میلیارد بود که بخش اعظمی از این اعتبارات فقط صرف دو مرکز شد.
رحیمی گلخندان با اشاره به اینکه فنی و حرفهای در زمینه توسعه عدالت اجتماعی آموزش روستاییان و عشایر را در دستور کار دارد، افزود: این آموزشها یکی از برنامههای ما در راستای توسعه عدالت اجتماعی است و علاوه بر آن توجه به زنان و گروههای آسیبپذیر نیز یکی دیگر از برنامههای فنی و حرفهای در راستای این هدف است.
وی درباره دستهبندی آموزشهای فنی و حرفهای اشاره کرد: ۷۴ درصد یعنی سهچهارم آموزشهای فنی و حرفهای در حوزه خدمات، ۲۰ درصد در حوزه صنعت، ۴ درصد در حوزه فرهنگ و هنر و ۲ درصد در حوزه کشاورزی است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای خراسان رضوی درخصوص توسعه نوآوری مطرح کرد: اداره کل آموزش فنیوحرفهای از دو سال گذشته به ایجاد مراکز نوآوری مهارتی وارد شده و دو مرکز طلا و جواهر و همچنین IT و ICT ایجاد کرده است. قرار است مرکز سومی نیز با همکاری معاونت علمی ریاست جمهوری در حوزه بازیسازی رایانهای در سال جاری ایجاد کنیم. ما تکالیف خود را انجام دادیم و اکنون معاونت علمی و پارک علم و فناوری باید تکالیف خود را انجام دهند.
مهارتآموزان حاضر به اشتغال با حقوق قانون کار نیستند
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای خراسان رضوی درباره تعداد آموزشدیدگان مهارت در سال گذشته عنوان کرد: در سال گذشته ۴۸۰۶ نفر از شاغلان آموزش مهارت دیدند. همچنین به ۵۹۶۲ نفر از زندانیان و ۸۰۰ نفر از پناهندگان آموزش دادیم. در سال گذشته ۹۶ هزار و ۷۶۹ نفر در آموزشگاههای آزاد و ۵۵ هزار و ۱۸۱ نفر در بخش دولتی و به طور کلی ۱۵۰ هزار نفر آموزشهای مهارتی دیدند. همچنین در سال گذشته ۱۴۴ هزار و ۳۲۳ نفر در استان سنجش صلاحیت حرفهای شدند که ۷۳ درصد قبولی داشته است.
رحیمی گلخندان درباره عدم تمایل آموزشدیدگان به جذب بازار با حقوق قانون کار، گفت: دو سال گذشته ۵۰۰ درخواست کار از صنایع مختلف برای اداره کل فنی و حرفهای آمد، که قصد داشتیم مانند آزمون استخدامی این تعداد را جذب کنیم؛ اما کاریابی اعلام کرد که خلاف است، بنابراین به سمت مراکز رفتیم تا به صورت غیر رسمی نیاز جامعه را پاسخ دهیم؛ اما متاسفانه افراد در آن سال حاضر به اشتغال با حقوق قانون کار نبودند. مهارت آموزان پس از آموزش حاضر نیستند با حقوق قانون کار مشغول به کار شوند.
دیدگاه بسته شده است.