نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به گزارش توسعه و اقتصاد پایدار؛ مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی در نشست خبری ۴ اردیبهشتماه که به مناسبت هفته کار و کارگر در محل سالن جلسات این اداره کل برگزار شد، گفت: در سال گذشته رتبه خراسان رضوی در حوزه روابط کار ۱۷ بود، امسال از لحاظ عملکردی رتبه هفتم را در کشور داریم که امیدواریم با شناسایی واحدهای مشکلدار بتوانیم عملکرد بهتری داشته باشیم.
وی افزود: در بحث پاسخگویی، اقدامی که در حوزه خدمات دهی به جامعه هدف داشتیم تأکید بر میز خدمت است. در دوشنبههای پاسخگویی، ارتباط مستقیمی داریم از سال گذشته این میز خدمت راه اندازی شد. در اداره مشهد هم به این شکل بود و باعث شد دلالهایی که در اداره حضور داشتند، دور کنیم و این از مزایای تشکیل میزخدمت بود. اطلاع رسانی کردیم که کارگران برای دریافت حق و حقوق نیاز نیست وکیل بگیرند و این وظیفه اداره کار است با نیروی محدود کار در اداره و جامعه یک میلیونی بیمه شده خدمات دهد.
محمد امین بابایی در پاسخ به سوال روند کاهشی اشتغالزایی گفت: در خصوص تعداد ریزش نیروی کار نمیتوان آمار شفافی ارائه کرد. در حوزه بیمه بیکاری تا پایان سال ۱۴۰۱، کل مقرر بگیران بیمه بیکاری ۱۳۵۱۵ نفر بوده که نسبت به سال گذشته ۷ درصد افزایش داشته است. مجموع گزارشات ثبت شده و در خواست برای برقراری بیمه بیکاری ۱۵۷۰۳ درخواست بوده که ۱۳۵۱۵ نفر به این موضوع دست یافتند و مابقی فاقد شرایط بوده است.
وی ادامه داد: در حوزه کارگری، حق و حقوق و همچنین ایمنی کارگری اهمیت دارد. اگر این فضا در واحد برقرار باشد، هیچوقت نیرو ترک کار نمیکند و مشکلات واحد تولیدی را درک میکند.
۷۰ درصد شکایات کارگری مربوط به واحدهای صنفی است
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره مدت زمان رسیدگی به پرونده شکایات کارگری گفت: گزارشی که در حوزه روابط کار در خصوص اعلام استاندارد مدت زمان رسیدگی به تخلفات و شکایات داریم، بین ۳۰ تا ۴۰ روز است که بر اساس گزارشها حتی رسیدگیها در این مدت زمان کمتر است؛ مگر اینکه پرونده خاصی باشد و باعث طولانیتر شدن مدت زمان رسیدگی به پرونده شود.
وی افزود: بیش از ۷۰ درصد شکایات مربوط به واحدهای صنفی است و تنها ۳۰ درصد شکایات در ارتباط با واحدهای بزرگ است که نیاز به رسیدگی بیشتری دارد.
محمد امین بابایی در خصوص کمبود بازرس کار گفت: در جذب نیروی کار به خصوص بازرسان مشکل نیرو داریم. حدود ۴۵ درصد پستهای سازمانی ما خالی است که مسلماً کمبود نیرو در اداره برای ما و مخاطبان در ارائه خدمت ضعف ایجاد میکند.
وی در خصوص اعلام میزان افراد شاغل کارگری در استان گفت: بهترین آماری که درباره خالص اشتغال میتوان گفت باید از مرکز آمار ایران گرفته شود.
مطالبات کارگری از سوی اشخاص حقیقی انجام شود
ابوی، نماینده کارگری در شورای عالی کار با حضور در این جلسه عنوان کرد: در مشهد ۱۲۰ هزار مجوز صنفی داریم، اما بسیاری از واحدهای صنفی نیز هستند که مجوز ندارند. توقع این است مطالبات کارگری از سوی اشخاص حقیقی هم انجام شود. امنیت و معیشت دو موضوع مهم در بحث حقوق کارگری است. سازمانی مثل اداره کار مسئول اجرای قوانین دارد و این وظیفه کارگر است که برای دریافت حق و حقوق به حق خود مطالبه گر باشد. در بحث مسکن کارگری که بخش عمدهای از درآمد کارگری را میبلعد، ایجاد تشکلهای کارگری و مطالبهگری میتواند این مشکل را مرتفع کند.
بابایی با اشاره به برنامههای هفته کارگری گفت: امسال تصمیم بر این است اجرای برنامهها حول موضوع کارگری با محوریت شهرستانهای استان برگزار شود؛ لذا از مدیران درخواست شده در این برنامهها حضور داشته باشند و پای صحبت کارگران بنشینند.
دیدگاه بسته شده است.