افزایش ۲۴ درصدی گردشگران خارجی در خراسان رضوی / توسعه سرمایه‌گذاری و نظارت بر اماکن گردشگری

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی از افزایش ۲۴ درصدی گردشگران خارجی در استان خبر داد. همچنین، سرمایه‌گذاری در ۲۳ پروژه گردشگری با ارزش بیش از ۲۰۰۰ میلیارد تومان انجام شده و ساعت کاری اماکن تاریخی و موزه‌ها در ماه رمضان تا ساعت ۹ شب افزایش یافته است.

به گزارش توسعه و اقتصاد پایدار؛ سید جواد موسوی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی اعلام کرد: با همکاری بخش خصوصی، میزان گردشگران خارجی در استان ۲۴ درصد افزایش داشته است.

وی تأکید کرد: این روند به افزایش ماندگاری زائران و مسافران در مشهد و سایر نقاط استان کمک کرده است.

مسعود رحمانی، مدیر روابط عمومی این اداره، با اشاره به دیجیتالی شدن کتابچه‌های معرفی آثار تاریخی و جاذبه‌های گردشگری، گفت: در گذشته این کتابچه‌ها با تیراژ ۵۰۰۰ نسخه چاپ می‌شد، اما از نوروز سال گذشته تاکنون، یک میلیون و ۶۰۰ هزار بار دانلود شده که تأثیر قابل توجهی در معرفی ظرفیت‌های گردشگری استان داشته است.

محمود مادرشاهیان، رئیس جامعه حرفه‌ای هتلداران خراسان رضوی، نیز از ارائه تخفیف‌های ویژه برای زائرانی که ۱۰ روز در مشهد اقامت دارند، خبر داد و افزود: این طرح موجب افزایش جذب زائران و اشتغال‌زایی در حوزه گردشگری شده و در ایام نوروز نیز ادامه خواهد داشت.

یوسف بیدخوری، معاون گردشگری استان، اعلام کرد: در سال ۱۴۰۳، بیش از ۵۶۰۰ بازدید نظارتی از مراکز اقامتی و پذیرایی انجام شده که این رقم از هدف‌گذاری ۴۸۰۰ بازدید فراتر رفته است.

وی همچنین از راه‌اندازی سامانه ۰۹۶۲۹ برای دریافت و پیگیری شکایات مسافران خبر داد و گفت: ۹۰ درصد شکایات ثبت‌شده تاکنون رسیدگی شده‌اند.

احمد دیناری، معاون فرصت‌های سرمایه‌گذاری، از صدور مجوز برای ایجاد ۲۳ پروژه گردشگری در یک سال گذشته خبر داد و گفت: حجم سرمایه‌گذاری این پروژه‌ها بالغ بر ۲۰۰۰ میلیارد و ۱۱۵ میلیون تومان است.

در حوزه خدمات مسافرتی، محمد سعید ولیزاده، رئیس هیأت‌مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی، بر لزوم خرید بلیت‌های رفت‌وبرگشت از دفاتر مجاز تأکید کرد تا مسافران در بازگشت با مشکل مواجه نشوند.

اسماعیل اعتمادی، معاون صنایع دستی استان، نیز به ثبت سه شهر ملی و سه روستای ملی صنایع دستی اشاره کرد و گفت: «مشهد به‌عنوان شهر جهانی گوهرسنگ‌ها شناخته شده و سه شهر فیروزه، بایگ و لایین کلات نیز در حوزه صنایع دستی ملی ثبت شده‌اند.

در حوزه حفاظت از میراث فرهنگی، سرهنگ سیدعلی باقری، فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی استان، از کاهش ۲۸ درصدی حفاری‌های غیرمجاز در مقایسه با سال گذشته خبر داد.

همچنین، طبق اعلام مدیرکل میراث فرهنگی استان، ساعات کاری موزه‌ها و اماکن تاریخی در ماه رمضان تا ساعت ۹ شب افزایش یافته است تا مسافران و زائران بتوانند از این اماکن بازدید کنند.