نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به گزارش توسعه و اقتصاد پایدار؛ نخستین رویداد ملی مسئلهمحور نان با هدف بررسی راهکارهای علمیپژوهشی برای ارتقای کیفیت انواع نان در سبد غذایی جامعه، یکشنبه ۱۸ آذرماه ۱۴۰۳ با حضور جمعی از مسئولین، اساتید، پژوهشگران و محققان دانشگاههای کشور در تالار همایشهای مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی برگزار شد. افتتاح مرکز نوآوری و فناوری غذاهای خاص و تجلیل از مقالات برگزیده از دیگر محورهای این مراسم بود
سیدمحمدعلی رضوی، مدیرعامل مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، در این مراسم با تأکید بر اهمیت علمی و هدفمند در ارتقای کیفیت نان، اظهار داشت که نان به دلیل جایگاه ویژهای که در سبد غذایی ایرانیان دارد، نیازمند توجه بیشتری است.
وی با اشاره به مصرف سرانه ۱۸۰ کیلوگرم نان در ایران، که سه برابر متوسط جهانی است، تأکید کرد که نان بهویژه در میان اقشار متوسط و ضعیف جامعه بهعنوان منبع اصلی تأمین مواد مغذی نقش دارد.
مدیرعامل مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی همچنین با بیان ضرورت افزودن نمک به آرد به دلیل ذائقه مردم و نوع گندم مصرفی، به مشکل مصرف بالای نمک از طریق نان اشاره کرد. رضوی تأکید کرد که حدود ۳۵ درصد از نمک مصرفی ایرانیان از این منبع تأمین میشود و اصلاح فرمولاسیون و کیفیت نان میتواند گامی مؤثر برای کاهش بیماریهایی مانند فشارخون باشد.
شهاب بیشهسری، رئیس دفتر ملی امنیت غذایی، در ادامه به بررسی اهمیت راهبردی نان در تأمین امنیت غذایی کشور پرداخت و گفت: بیش از نیمی از کالری روزانه مردم ایران از نان و غلات تأمین میشود. وی با اشاره به زنجیره گسترده تأمین نان، از کاشت گندم تا تولید و توزیع آن، تأکید کرد که این حوزه با اشتغال میلیونها نفر پیوند خورده و نان را به یکی از مهمترین مواد غذایی و اقتصادی کشور تبدیل کرده است.
بیشهسری ضمن اشاره به تنوع کیفیت نان در مناطق مختلف کشور، بیان کرد که در برخی مناطق مردم از کیفیت نان رضایت دارند، اما در سایر نقاط وضعیت نامطلوب است. وی افزود: میانگین کیفیت نان در ایران نسبت به استانداردهای جهانی پایینتر است.
وی همچنین به تلفات گسترده غلات در کشور اشاره کرد و تأکید کرد که این مشکل نهتنها به مردم بلکه به تمام اجزای زنجیره تأمین نان بازمیگردد؛ از مرحله کاشت و برداشت گندم تا پخت و توزیع نان. بیشهسری بر ضرورت بررسی مشکلات زنجیره تأمین و توجه به تحقیقات علمی در حوزه ریزمغذیها تأکید کرد تا کیفیت نان بهبود یابد و از هدررفت غلات جلوگیری شود
محمدعلی زمانی، دبیر علمی همایش نیز با اشاره به ارسال بیش از ۳۰ راهکار علمیپژوهشی در قالب مقالههای دانشگاهی به دبیرخانه رویداد خاطرنشان کرد: محورهای همایش عبارتاند از راهکارهای تولید نان فراسودمند و جدید، روشهای افزایش ماندگاری نان با درنظرگرفتن سلامت آن، نانهای خاص برای گروههای خاص جامعه همچون بیماران سلیاکی، فنیل کتونوریا، سالمندان و کودکان، بستهبندیهای جدید و خلاقانه نان، پخت، توزیع و نگهداری نان و ضایعات آن.
وی ادامه داد: در جریان سه مرحله داوری آثار که با حضور اندیشمندان برجسته ملی برگزار شد، هیئت داوران از ۲۲ طرحی که حائز شرایط رقابت بود، ۹ اثر را انتخاب کرد تا پروپوزال طرح خود را در همایش محوری امروز به اجرا درآورد و نقاط ضعف و قوت آن در حضور کارفرمایان حوزه نان بررسی شود. از این میان نیز در نهایت، ۳ اثر برگزیده میشوند تا با اعمال تسهیلات حمایتی و اجرای سیاستهای مشوق، در همین رویداد قراردادهای همکاریشان با صاحبان صنایع امضا شود.
دیدگاه بسته شده است.