سفیر ایران در عربستان در مصاحبه با روزنامه الشرق الاوسط گفت:

روابط ما با عربستان سعودی در گام های بررسی شده در حال رشد است

اظهارات سفیر ایران در عربستان، در حاشیه انجام اولین پرواز تجاری مستقیم و برنامه‌ریزی شده بین فرودگاه الدمام در شرق عربستان و فرودگاه شهید هاشمی نژاد مشهد انجام گرفت.

به گزارش توسعه و اقتصاد پایدار به نقل از الشرق الاوسط، سفیر کشورمان در عربستان با اشاره به اینکه همکاری دو کشور و امکانات طبیعی و انسانی آنها می‌تواند به طور مستقیم در تحقق رشد و پیشرفت منطقه تاثیر داشته باشد گفت: روابط با ریاض براساس گام‌های حساب شده‌ای در حال پیشرفت است.

علیرضا عنایتی تاکید کرد: تقویت روابط بین تهران و ریاض در پاسخ به دستورها و اراده سران دو کشور انجام می‌گیرد و ما گام‌های ملموسی را برداشته‌ایم و برای تکمیل این مسیر، گام‌های دیگری نیز برخواهیم داشت.

عنایتی این پرواز را که برای اولین از چند سال پیش تاکنون انجام می‌شود «دارای تاثیرات بسیاری برای تسهیل جابجایی بین دو کشور و دو شهر و همچنین نزدیک شدن دو ملت به یکدیگر» دانست.

سفیر کشورمان با اشاره به اظهارات «محمدرضا عارف» معاون اول رئیس جمهور در دیدار با «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان مبنی بر «بی‌بازگشت بودن روند روابط فیمابین دو کشور» تاکید کرد: گسترش روابط بین ایران و عربستان در عمل به اراده سران دو کشور در این زمینه انجام می‌گیرد.

علیرضا عنایتی همچنین سفر رئیس ستاد مشترک عربستان به تهران را در چارچوب همکاری دفاعی بین دو کشور مهم ارزیابی کرد و گفت: گام‌هایی را برداشته‌ایم و گام‌های دیگری را برای تکمیل این روند برخواهیم داشت.

سفیر کشورمان در ریاض افزود: پروازهای بین دو کشور، در گذشته به جابجایی عمره‌گزاران بین شهرهای مختلف ایران با مدینه و جده اختصاص داشت اما این پرواز، تجاری و برنامه ریزی شده است که به صورت هفتگی در روزهای سه‌شنبه و پنج‌شنبه بین الدمام و مشهد مقدس انجام می‌گیرد.

علیرضا عنایتی، این اقدام را عاملی برای تقویت گردشگری و تجارت بین دو کشور دانست و گفت: در بیش از یک سال گذشته، گام‌های ملموس و برنامه‌ریزی شده‌ای برای تقویت روابط دو کشور برداشته‌ایم؛ همچنین ارتباط پیوسته‌ای بین سران و مسئولان دو کشور وجود دارد و وزرای امور خارجه، دارای روابط مستحکمی هستند؛ علاوه بر این، روابط بین ملت‌ها نیز، این دیدگاه را تقویت می‌کند.

عنایتی با تقدیر از مقامات عربستانی که راه‌اندازی این پروازها را تسهیل کرده‌اند گفت: از مسئولان دو کشور برای تلاش‌هایشان در این راستا تشکر می‌کنم.

سفیر کشورمان خاطرنشان کرد: اخیرا شاهد دیدارهای متبادل بین مقامات ایرانی و عربستانی بودیم و دیدارها بین مسئولان دو کشور در چارچوب نشست‌هایی که در عربستان برگزار می‌شود، ادامه دارد که از جمله آنها می توان به مشارکت وزیر اقتصاد و دارایی جمهوری اسلامی ایران در کنفرانس سالانه سرمایه‌گذاری جهانی و دیدار وی با وزرای اقتصاد و برنامه ریزی و سرمایه‌گذاری عربستان و گفتگوی طرفین درباره زمینه‌های همکاری اقتصادی و تجاری اشاره کرد.

علیرضا عنایتی همچنین گفت: وزیر کشاورزی جمهوری اسلامی ایران در حاشیه شرکت در کنفرانس «کاپ ۱۶» با همتای عربستانی‌اش دیدار کرد و این دیدار، فرصتی برای کشف زمینه‌های همکاری در راستای منافع مشترک دو کشور بود.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در ریاض تصریح کرد: ایران و عربستان با داشتن امکانات فراوان و منابع طبیعی، مالی و انسانی، از پتانسیل همکاری در چندین زمینه با هدف تحقق رشد و شکوفایی سراسر منطقه برخوردار هستند.

عنایتی تاکید کرد: تهران و ریاض براساس گام‌های حساب شده‌ای برای توسعه و تقویت روابط در زمینه‌های مختلف حرکت می‌کنند و در این زمینه، اندیشمندان و شخصیت‌های دانشگاهی می‌توانند درباره تقویت و گسترش این روابط، ایفای نقش کنند.

سفیر کشورمان در ریاض همچنین گفت: هیأت مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با سفر به ریاض با رئیس مرکز مطالعات دیپلماتیک سعود الفیصل، دیدار و در همایش تخصصی در این باره مشارکت کرد.

در این سفر، یادداشت تفاهم بین دو مرکز امضا شد که افق‌های گسترده‌تری را برای بررسی راههای تقویت روابط بین دو کشور از نقطه‌نظر اندیشمندان و شخصیت‌های دانشگاهی – علاوه بر سیاستمداران و دیپلمات‌ها – می‌گشاید.

علیرضا عنایتی تاکید کرد: من معتقدم که گروه های فکری نقش مهمی در توسعه و تحکیم این روابط در راستای خدمت به منافع مردم دو کشور دارند و اینها گام های برنامه‌ریزی شده و دقیقی است که برای دادن شتاب بیشتر و ارتقای افق همکاری بین دو کشور برادر یعنی جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی برداشته می‌شود.