نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به گزارش توسعه و اقتصاد پایدار، فریدون عباسی دانشمند هستهای در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار این رسانه در خصوص وضعیت توسعه صنعت هستهای ایران عنوان کرد: نمیشود گفت چقدر توسعه داشتیم، زیرا اگر در حوزهی فناوری هستهای ایران نگاه کنیم، در حوزههای پزشکی – داروسازی – صنعت برق – مکانیک – متالوژی و امثال اینها را کنار هم بگذاریم و تجمیع کنیم، پیشرفتمان در هستهای قابل توجه است؛ چون هستهای از همهی رشتهها استفاده میکند و اگر ما در کشور در حوزهی آموزش، پژوهش و فناوری در سایر رشتهها پیشرفت نمیکردیم، نمیتوانستیم در صنعت هستهای به این درجات که کشورمان امروز دست پیدا کرده است، برسیم.
وی افزود: الان وضع ما به عنوان یک کشوری که دیر شروع کرده، یعنی میشود گفت قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، دانش هستهای در کشورمان شروع شده است ولی صنعتی نشده بود و این برمیگردد به دوران تقریباً دههی هفتاد شمسی که دانشگاه فارغالتحصیلان لازم را بیرون داد و نیروی انسانی تأمین شد و مهمتر از آن، نگرش صنعتی وارد صنعت هستهای کشور ما شد؛ چون قبلاً ما بیشتر با دیدگاههای غیرصنعتی داشتیم این موضوع را اداره میکردیم و متکی به خارجیها بودیم ولی وقتی که فارغالتحصیلان پر انرژی و جدید با روحیهی انقلابی از دانشگاه فارغالتحصیل شدند و اینها آمدند و به صنایع کشور و خصوصاً به قسمت هستهای تزریق شدند، ما توانستیم جهشهای لازم را داشته باشیم و اکنون حالت ثبات داریم. یعنی در حدی که باید کار کردیم و اکنون دیگر کسی نمیتواند آن را تعطیل کند.
نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه درباره تأثیر توسعهی فناوری هستهای در حوزهی اقتصادی کشور گفت: فقط اگر در حوزه برق نگاه کنیم، ما توانستیم یک نیروگاهی که مثلاً قبل از پیروزی انقلاب رها شده بود و تا سالها نتوانستند آن را راهاندازی کنند و حتی اجازه قرارداد نوشتن نبود، توانستیم با مشارکت روسها به بهرهبرداری برسانیم و برقی که تولید کرده است، الان از هزینه خودش بسیار بیشتر است و یعنی توانسته هزینههای خودش را تأمین کند و نیروگاهی که حداقل ۳۰ سال دیگر برای ما کار خواهد کرد و این میتواند در مواقع بحرانی که برف سنگین بیاید و سرما زیاد شود یا حتی گرمای تابستان، به عنوان یک نیروگاه برقی که وزارت نیرو و وزارت نفت روی آن حساب میکنند، اگر نیروگاههای دیگر ما سوخت به آنها نرسد، یا به اصطلاح شرایط کمبود برق ایجاد شود، نیروگاه هزار مگاواتی داریم که باعث جبران خواهد شد و بخشی از کمبود برق کشور را پوشش خواهد داد.
دانشمند هستهای درخصوص موضوع اقتصادی صنعت برق و دانش هستهای ادامه داد: حالا اگر دو راکتور دیگر که در دست ساخت است، سرمایه کشور اجازه بدهد زودتر این اتفاق رقم بخورد، مطمئناً برق پایدارتری در کشور داریم. برق راهانداز صنایع دیگر نیز هست؛ اگر اقتصادی نگاه کنیم، همه چیز در کشور به تولید برق مربوط است و برق هستهای هم باید در کشور سهم خودش را داشته باشد و این موضوع باعث رونق اقتصاد کشور خواهد شد.
نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار این رسانه درخصوص برنامهریزی مجلس برای تحقق شعار سال عنوان کرد: برنامهریزی کار مجلس نیست؛ ما لایحه بودجه را دریافت و آن را تصویب کردیم. اکنون به شورای نگهبان ارجاع و در آنجا هم ارائه نظرات انجام شده است و به دولت ابلاغ گردیده و دولت مطابق لایحه بودجه عمل میکند. یعنی اگر بحث مهار تورم و رشد تولید مد نظرمان باشد، لایحه بودجه مشخص است و بقیه موارد برمیگردد به اینکه دولت چگونه این موضوعات را اجرا کند و اینکه در کجا سیاستهای صرفهجویی باشد و چقدر بتواند نفت صادر و یا ارز وارد کشور کنند یا حتی اینکه چقدر بتوانند نرخ ارز را ثابت نگه دارند و ارزش پول ملی را حفظ کند؛ اینا همه شاخصههایی است که در اقتصاد کشور تأثیر دارد.
دیدگاه بسته شده است.